- ساعات پاسخ گویی:
- شنبه تا چهارشنبه از 8 صبح تا 5 بعدظهر
- شماره های تماس:
- 02146041042
- 02146041043
- ایمیل: info@nahrab.ir
بیوراکتور غشایی یا MBR یکی از پیشرفته ترین روش های تصفیه فاضلاب بهداشتی و فاضلاب صنعتی می باشد. در این روش با بکارگیری ممبران های مخصوص تصفیه فاضلاب عملیات تصفیه فاضلاب با راندمان بسسیار بالا انجام گرفته و پساب تصفیه شده خروجی جهت بازیابی و استفاده مجدد می تواند مورد استفاده قرارگیرد.
بیوراکتور غشایی (MBR) فناوری جدیدی در صنعت تصفیه فاضلاب و استفاده مجدد از آب و رسیدن به استانداردهای سطح بالای تصفیه می باشد که در دهه های اخیر جایگاه ویژه ای در صنعت تصفیه آب و فاضلاب پیدا کرده است. در این فناوری برای تصفیه فاضلاب، سیستم فیلتراسیون غشایی را در فرآیند لجن فعال ادغام نموده است و کار تصفیه فاضلاب را برپایه روش های بیولوژیکی و فیزیکی انجام می دهد.
جهت جداسازی میکروارگانیسم ها از فاضلاب تصفیه شده بر مبنای فرایندهای ته نشینی به کار می رود در روش بیوراکتور غشایی حذف گردیده و عملیات جداسازی به وسیله غشا ممبران صورت میگیرد. دو نوع کلی از سیستمهای غشایی که در MBR بکار میروند که عبارتند از: مدولهای مستغرق که فیلتر غشایی در داخل بیوراکتور قرار میگیرد و نوع دوم مرسوم به مدولهای خارجی میباشد که فیلتر غشایی بطور کلی فرآیند شناورسازی از چهار مرحله اساسی تشکیل می شود:
۱- تولید حباب در پساب روغنی.
۲- برخورد بین حبابهای گاز و قطرات روغن شناور در آب.
۳- چسبیدن ذرات روغن به حبابهای گاز.
۴- رسیدن ذرات هوا- روغن به سطح آب
نوع اول که در آن از غشاهای الیاف میانی تهی یا صفحه ای استفاده میکنند به دلیل راهبری در فشارهای پایین قابلیت تطابق با انواع جامدات یافت شده در بیوراکتور لجن فعال دارد و باعث پایین آمدن هزینههای تأمین غشاها میشود. امروزه سیستمهای بیوراکتور غشایی MBR عمدتاً برای تصفیه هر دو فاضلاب صنعتی و فاضلاب شهری و برای کاربردهای استفاده مجدد آب استفاده میشوندذرات کلوئیدی شناور شده در سطح مخزن شناورسازی DAF توسط اسکیمر جمع آوری و به یک مخزن نگهداری لجن تخلیه میگردند.
به منظور افزایش راندمان شناورسازی ذرات کلوئیدی، معمولا به فاضلاب ورودی مواد منعقد کننده و کمک پلیمری جهت عملیات انعقاد و بی بار کردن ذرات اضافه می گردد. بدین جهت می توان از مخازن مخصوص لخته سازی استفاده کرده و بعد از تزریق مواد منعقد کننده به جریان فاضلاب آنرا وارد مخزن اصلی چربی گیر DAF نمود، یا اینکه از لوله های مارپیچی به نام پایپ فلوکولاتور استفاده می گردد. زلال بودن آب خروجی از چربی گیر DAF و حذف میزان قابل توجهی از الاینده ها و ذرات معلق فاضلاب یکی از معیارهای کارکرد مناسب این چربی گیرDAF باشد.
ثبت سفارش