بازیابی پساب

Wastwater Reuse

کسب رضایتمندی مشتریان از محصولات و خدمات همواره مهمترین خط مشی شرکت بوده و این مهم را اساس فعالیت و توسعه خود قرار داده است و علاوه بر این ارائه راهکارها و طراحی سیستم هایی که ضمن حذف آلایند ها منجر به توسعه پایدار، حفظ محیط زیست و حفاظت از منابع آبی شود و حداقل زیان های زیست محیطی را داشته باشد از خط مشی های اصلی شرکت میباشد.

بازیابی پساب

بازیابی و استفاده از فاضلابهای تصفیه شده

بازیافت آب یا تصفیه پیشرفته پساب و بازیابی مجدد آن فرآیند قابل اطمینانی است که در طی آن فاضلاب به آب قابل استفاده مجدد تبدیل می شود. بازیافت آب استفاده از فاضلاب تصفیه شده برای مصارف سودمند، از قبیل آبیاری کشاورزی و خنک سازی در صنعت است. فاضلاب شهری تصفیه شده حاوی بسیاری از منابع قابل اطمینان و مهم نسبت به فاضلاب های رسیده از جریان های بازگشتی کشاورزی، سیلاب های بارانی و تخلیه های صنعتی است.

مصارف متداول فاضلاب و پساب صنعتی تصفیه شده

. استفاده ی مجدد عبارت گسترده ای است که شاید به صورت مستقیم یا غیر مستقیم توصیف شود. استفاده ی مجدد غیر مستقیم شامل برگرداندن فاضلاب کاملاً تصفیه شده به یک محیط زیست طبیعی (آب های سطحی یا زیرزمینی) است به گونه ای که در یک دوره ی زمانی طولانی و قبل از تصفیه از طریق ته نشینی ، فیلتراسیون و گندزدایی کاملاً با آب های دیگر مخلوط یا ترکیب شود. فاضلاب تصفیه شده را می توان به صورت مستقیم همچنین برای کاربردهای غیرآشامیدنی مثل آبیاری یا به عنوان یک منبع آبی برای کاربردهای صنعتی به کاربرددر ادامه مهمترین مصارفی که برای فاضلاب با  پساب صنعتی تصفیه شده توصیه شده است عبارتند از:

۱-مصارف آبیاری فضای سبز و کشاورزی

۲-مصارف صنعتی

۳-تغذیه مصنوعی آبهای زیرزمینی

۴-مصارف تفریحی و رفاهی

انتخاب روش تصفیه با هدف بازیابی پساب

روش تصفیه پساب و نوع سیستم انتخابی جهت بازگردانی و استفاده مجدد از پساب تابع موارد زیر است:

  1. نوع پساب تولید شده اولیه
  2. کیفیت پساب اولیه
  3. نوع کاربرد پساب بعد از تصفیه
  4. کیفیت مورد نیاز پساب جهت بازگردانی و استفاده مجدد

لذا با توجه به گستردگی روش های تصفیه نوین و نیز کیفیت های بسیار متفاوت پساب ها به ویژه در مورد پساب های صنعتی (مانند تصفیه فاضلاب نساجی ، تصفیه فاضلاب چرمسازی ، تصفیه فاضلاب کشتارگاه دام و طیور ، تصفیه فاضلاب سیگارسازی ، تصفیه فاضلاب آبکاری ، تصفیه فاضلاب صنایع غذایی و کنسروسازی، آبمیوه و مرباجات) ، انتخاب روش تصفیه پساب نیازمند بررسی و مطالعه جامع از وضعیت موجود و تعیین ویژگی های پساب اولیه می باشد.

به منظور برنامه ریزی برای مدیریت آبهای مصرفی و دسترسی به اهداف تعیین شده ، مراحل متعددی باید مورد توجه قرار بگیرند.

  1. مشخص نمودن اهمیت تامین آب برای واحد مورد نظر
  2. مشخص نمودن نقاط قوت و ضعف پروژه های مربوطه :

 از جمله استفاده از آبهای ضایعاتی بدون تصفیه و یا با تصفیه تکمیلی  ( polishing ) باید مورد ارزیابی واقع شود.

  1. ارزیابی فنی اقتصادی بازیابی پساب :

با توجه به هزینه هایی که معمولاً پروژه های استفاده مجدد از آبهای مصرفی بوجود خواهند آورد و مقایسه آن با منافعی که از این پروژه ها حاصل خواهد شد ،مدیریت واحد صنعتی با ارزیابی دقیق فنی اقتصادی و مشخص نمودن فرصت ها و تهدیدهای بوجود آمده می تواند تصمیم گیری نماید.

در هر واحد صنعتی شناسایی و ارزیابی “تهدیدها” که در این مورد مربوط به مشکلاتی میشود که در اثر کمبود آب با کیفیت مناسب ایجاد می گردد در مقابل  ” فرصت هایی ” که در اثر تامین منابع جدید بوجود خواهد آمد مورد مطالعه قرار گرفته و ابزاری برای تصمیم گیری به شمار خواهد رفت.

همچنین باید توجه داشت که “فرصتها “و “تهدیدهای” بوجود آمده فقط در کوتاه مدت نباید در نظر گرفته شوند بلکه اهداف بلند مدت و حتی توسعه واحد صنعتی را نیز باید منظور نمود.

روش های مورد استفاده در بازیابی پساب

بسته به کیفیت مورد نیاز، سیستم های مختلف می توان از روشهای متفاوتی جهت بازیابی پساب استفاده کرد.

  1. سیستم های غشایی نظیر بیوراکتور غشایی MBR
  2. فیلتراسیون غشایی اسمز معکوس
  3. سیستم های تصفیه BNR جهت حذف ازت و فسفر
  4. روش های پیشرفته جذب و سایر سیستم های تصفیه پیشرفته

پروژه های موفق بازیابی پساب صنعتی

در همین راستا شرکت فنی مهندسی نهراب زیست با تکیه بر دانش فنی متخصصین خود و با بکارگیری جدیدترین تکنولوژی ها اقدام به طراحی، ساخت و اجرای انواع سیستم های تصفیه پیشرفته پساب صنعتی با هدف بازیابی و استفاده مجدد از پساب و در عین حال کاهش هزینه های مربوط به تامین منابع آبی مورد نیاز صنایع می نماید. از جمله پروژه های موفقیت آمیز اجرا شده توسط این شرکت به شرح زیر است.

  1. پروژه تصفیه و بازیابی پساب صنعتی و فاضلاب بهداشتی کارخانه ایران خودرو خراسان

به ظرفیت ۸۰۰ متر مکعب در شبانه روز می باشد که پساب تصفیه شده به عنوان منبع آب ورودی به دستگاه اسمز معکوس (RO) جهت تامین آب مورد نیاز خط تولید مورد استفاده قرار گرفته است

  1. پروژه تصفیه پساب صنعتی کارخانه سیگارسازی جی تی آی پارسیان

به ظرفیت ۱۵۰ مترمکعب در شبانه روز است. در این پروژه پساب سیگارسازی تصفیه و پس از ورود به دستگاه اسمز معکوس (RO) به آب دمین تبدیل شده و جهت استفاده مجدد به خط تولید ارسال می گردد.

 لطفاً جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با کارشناسان این شرکت تماس حاصل فرمایید.

 

برای بازیابی پساب کدام یک از محصولات نهراب زیست را انتخاب کنیم ؟

برای بازیابی پساب پکیج های ” بیوراکتور غشایی MBR ” ، “اب شیرین کن” ، “چربی گیر DAF” ، “فیلتر کربن اکتیو” انتخابی مناسب برای شما خواهد بود.