دیگر راهکارهای تصفیه آب و فاضلاب نهراب زیست
معرفی تصفیه آب
تصفیه آب برای صنایع لبنی
تصفیه آب برای صنایع نساجی
تصفیه آب برای نوشابه سازی
تصفیه آب برای صنایع غذایی
تصفیه آب برای کارخانه های کاغذسازی
تصفیه آب برای ذوب آهن
تصفیه آب برای برای صنایع تخمیری
تصفیه آب برای کنسروجات
کیفیت آب
آب خالص یک ترکیب بدون رنگ ، طعم و بو و متشکل از هیدروژن و اکسیژن است که فرمول شیمیایی آن H2O می باشد. آب حلالی جهانی می باشد و در نتیجه ، بسیاری از عناصر طبیعی و مصنوعی را که در محیط زیست یافت می شوند ، حمل می نماید. به علاوه برخی از مواد جامد ریز اعم از طبیعی یا مصنوعی در آن به صورت معلق هستند. مواد جامد محلول و معلق ناخالصی نامیده می شوند و در نتیجه ی چرخه هیدرولوژیکی ، وارد آب می شوند. کیفیت آب خام و کیفیت آب مطلوب مد نظر که براساس نوع و محل مصرف آب مشخص می شود به عوامل زیر بستگی دارد.
فرآیندهای به کار گرفته شده در تصفیه آب صنعتی
نهایتا با بکارگیری روش های بهینه تصفیه آب مطلوبی بدست می آید که باید هزینه های معقول صرف شده در تصفیه آن، همواره کمتر از هزینه های تصفیه کامل یا عدم تصفیه آب در دراز مدت باشد. بنابراین برای هر صنعتی مطلوبترین کیفیت آب آن است که هزینه تصفیه آب کمتر از مخارج درمان عواقب زیان بخش ناشی از حضور ناخالصی ها باشد.
انواع ناخالصی های آب
ناخالصی های آب که از طبیعت وارد آن شده اند، به دو دسته تقسیم می شوند.
1.ناخالصی های محلول در آب
ناخالصی های محلول اصلی عبارتند از کاتیون ها ، آنیون ها ، ترکیبات آلی از قبیل بقایای گیاهی و گازها مانند اکسیژن ، دی اکسید کربن و سولفید هیدروژن.
2.ناخالصی های معلق در آب
آلاینده های معلق اصلی عبارتند از سیلت ها ، خاک رس، کلوئیدهای آلی و غیرآلی و ارگانیسم های زنده مثل باکتری ، ویروس ،پروترزوا و جلبک.
خصوصیات کیفی آب
خصوصیات کیفی آب بسته به ماهیت اجزایا ناخالصیها به فیزیکی ، شیمیایی یا بیولوژیکی تقسیم بندی می شود.
خصوصیات فیزیکی متداول ، مواد جامد معلق ،رنگ ، طعم ، بو و دما می باشد.
مشخصات شیمیایی مرسوم PH،غلظت های کاتیونی و آنیونی ،قلیائیت ،اسیدیته ،سختی ،مواد جامد محلول ،قابلیت هدایت الکتریکی و آلاینده های مقدم (priority) می باشد.
خصوصیات بیولوژیکی مرسوم نیز ویروس ها و کلیفرمها می باشد.
فرایندهای تصفیه آب
در حذف ناخالصی های آب جهت تامین کیفیت مورد نیاز صنعتی از عملیات تصفیه فیزیکی و تصفیه شیمیایی استفاده می گردد . در بسیاری از صنایع، بعضی از این روش ها، همزمان در کنار یکدیگر و یا مکمل همدیگر مورد استفاده قرار می گیرند و منجر به تولید آب با کیفیت و خلوص بالا می گردند. از جمله فرایندهایی که جهت تصفیه آب بکار میرود :
دانه گیری و ته نشینی اولیه جهت حذف ذرات درشت و شن و ماسه
رزین های تبادل یون جهت حذف آنیون ها و کاتیون های آب
فیلترهای شنی با دانه بندی های مختلف
فیلترهای کربن فعال که با فرایند جذب سطحی که امکان حذف انواع آلاینده های عالی را دارند
سیستم اکسیداسیون پیشرفته جهت حذف مواد آلی
انعقاد و لخته سازی با هدف حذف انواع آلاینده های معلق
روش های حذف آهن و سایر فلزات
الکترودیالیز
دستگاه های تصفیه آب
از جمله دستگاه های پرکاربرد در تصفیه آب صنعتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سیستم های غشایی شامل: میکروفیلتراسیون، اولترافیلتراسیون و اسمز معکوس
- سختی گیر تبادل یونی
- فیلتر شنی
- فیلتر کربنی
- دستگاه گندزدایی با ازن
- کلریناتور
- پکی های انعقاد و لخته سازی
- کلاریفایر
شرکت فنی مهندسی نهرآب زیست با سالها تجربه در طراحی، ساخت و اجرای انواع سیستم های تصفیه آب صنعتی جهت صنایع مختلف اماده ارائه مشاوره و تامین تجهیزات مورد نیاز تصفیه خانه های آب می باشد.
معرفی تصفیه آب
از دیرباز تامین آب سالم و با کیفیت برای مصارف شرب و صنعتی از دغدغه های بشر بوده است و همیشه به دنبال کشف راههای جدید و تکنولوژی های به روز برای افزایش ظرفیت تصفیه پذیری و تامین هر چه بیشتر آب با کیفیت بوده است. در دنیای امروز از آب برای مقاصد مصرف خانگی، تجاری ، صنعتی ، کشاورزی وعمومی استفاده می شود که مقداری از آن بصورت پساب یا ضایعات اتلاف می شود. معمولا مصارف خانگی برای شهرهای متوسط حدود ۳۳درصد مصرف کل می باشد. مصارف تجاری آب شامل استفاده از آب در تشکیلات تجاری، بیمارستان ها و انواع مشاغل می باشد و یکی از مصارف اصلی آن برای تهویه هواست.
به جز مصارف شرب، تصفیه و شیرین سازی آب جهت استفاده در بخش های مختلف صنایع و کشاورزی امری ضروری و انکار ناپذیر است که با گسترش روز افزون استفاده از آب در صنایع ضرورت تصفیه آن نیز بیشتر احساس می شود. در فرایندهای صنعتی که بر پایه استفاده از آب می باشند تامین آب با کیفیت مورد نیاز یکی از مشکلات و چالش های اصلی صنایع می باشد. در صنایع آب در بخش های مختلف از قبیل دیگ های بخار، سیستم های برودتی، واحد های تولیدی، بخش شستشو و تمیز کردن و سایر قسمت ها مورد نیاز می باشد. لذا کیفیت آب مصرفی باید به گونه ای باشد که باعث ایجاد گرفتگی و رسوب و یا خوردگی در لوله ها و تجهیزات نظیر بویلر ها و برج های خنک کن نگردد و نیز باعث تغییر کیفیت محصول تولیدی نشود. بنابراین بایستی با تعیین کیفیت آب مورد نیاز در بخش های مختلف صنعت سیستم تصفیه مناسب و بهینه جهت تامین آب در نظر گرفته شود تا از ایجاد مشکلات جانبی جلوگیری گردد.
مصرف صنعتی آب عبارتست از میزان مصرف آب برای تولید یک محصول و شامل آب مصرفی در فرایند تولید، آب دیگ بخار و آب بمصرفی در برج خنک کن می باشد که در انواع کارخانجات مختلف به شرح زیر مصرف می گردد.
Add Any content here